Seminarii la liceile din oraşul Ungheni ,, De la Prietenie la căsătorie”

Cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la liceele:

  • ,,Ion Creangă”,
  • ,,Gheorghe Asachi”,
  • ,,Mihai  Eminescu” și
  • ,,Vasile Alecsandri” din or. Ungheni, în decursul a cîtorva săptămîni din luna decembrie, anul curent, Protoiereul Ștefan RÎMBU, Președintele Departamentului Eparhial, Relații Culturale, a avut întîlniri cu elevii claselor a 9-a, cărora li s-a vorbit, ,,Despre prietenie şi căsătorie”. Tema face parte din tematica anului 2015, dedicată ocrotirii familiei, continuînd ciclul de teme predate tinerilor în mai multe instituţii, ciclul de activitate fiind susţinut şi de Mişcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, formată cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, anul acesta.

În timpul acestor întîlniri, tinerii au aflat: cum i-a naştere o prietenie, care sunt tipurile de prietenie şi exemple de prietenii adevărate, cînd pot şi trebuie să se gîndească la întemeierea unei familii, care este adevărata familie, care este originea familiei, ce trebuie să înţeleagă tinerii prin întemeierea familiei, ce vîrstă trebuie să existe între cei ce doresc să întemeieze o familie, cum putem să ne dăm seama că cel cu care dorim să ne căsătorim e cel pe care ni-l dă chiar Dumnezeu. Li s-a atras ateniția că în pofida a ceea ce propagă mass-media, familia fiind o mică biserică și nucleu al societății trebuie înțeleasă mai degrabă o binecuvîntare și nu o povară. La finalul întîlnirilor elevii au putut  să adreseze şi unele întrebări pentru a afla răspuns unor neclarităţi din viaţa lor.

Profesorii au adus sincere mulțumiri Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, pentru grija părintească ce o manifestă cu dărnicie și devotament față de tinerele vlăstare ale societății, exprimîndu-și totodată și nădejdea că elevii vor pune sfaturile în practică la momentul potrivit în viață.

Lasă un comentariu