,,Familia creştină este una fericită.” Seminar în s. Onişcani, r. Călăraşi

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, și la inițiativa Mișcării epariale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale, cu prilejul ,,Săptămîna Căsătoriei”, organizată în Episcopia de Ungheni și Nisporeni, a avut loc un seminar dedicată familiei tradiţionalecu tema ,,Familia creştină este una fericită.”

Seminar a fost organizat în cadrul Gimnaziului Onişcani , raionul Călăraşi desfăşurat în data de 11 februarie 2016 , ora 12:00 de către preotul Viorel Ghimpu, parohul bisericii ,,Minunea Arhanghelului Mihail”, din satul Onişcani, r. Călăraşi, la care au participat elevii claselor 7, 8, 9.

S-au abordat următoarele subiecte:

  1. Căsătoria şi stabilirea originii ei dumnezeieşti.
  2. Relaţiile reciproce dintre părinţi şi copii.
  3. Obligaţiile părintilor faţă de copii.
  4. Obligaţiile copiilor faţă de părinţi.

   S-a menţionat că anul acesta cu binecuvintarea Episcopului PETRU, este anul Sfintei Scripturi – cartea de căpătîi a creştinului. La sfîrşitul seminarului copii au fost impresionaţi de temele discutate şi au sugerat ca următorul seminar să fie tratată tema ,,Lipsa părinţilor”, care este actuala şi reprezintă una dintre cele mai mari dureri sufletesti ale copiilor.

Se aduc mulţumiri din suflet Preasfinţitului PETRU şi corpului didactic al gimnaziului Onişcani pentru susţinerea şi ajutorul acordat. Cu smerenie, preot Viorel Ghimpu.

Nota site-ului: Aducem sincere mulțumiri organizatorilor, celor care au conferențiat și tuturor celor care au participat întru susținerea familiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s