Marșul Familiei Tradiționale

Din cele mai vechi timpuri, popoarele creștine au moștenit și cultivat un respect deosebit față de familie, numită Biserica de acasă sau mica Biserică, având credința că aceasta este instituită și binecuvântată de Dumnezeu. Acest respect față de familie s-a concretizat în grija pentru o viață în armonie şi fidelitate, ajutorarea reciprocă a soților, nașterea de copii şi creșterea lor cu responsabilitate. Toate aceste valori au rămas peste veacuri trăsături fundamentale ale societății Creștine. De aceea, Biserica binecuvintează numai familia tradiţională.

      În aceste vremuri tulburi pentru Ortodoxie cînd instituția familiei creștine este atacată la bazele ei, Biserica Ortodoxă din Moldova s-a mobilizat, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, pentru a participa la un Marș pentru susținerea Familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor.

     Sîmbătă, 14 mai 2016, Marșul Familiei a început la ora 1000 din fața mănăstirii Ciuflea cu mulțime de creștini și preoți din toată țara în frunte cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova. Din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni au participat comitetele părintești, numeroși creștini și preoți în frunte cu Chiriarhul locului Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

    Marșul Familiei a continuat pînă în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, unde Înaltpreasfinţitul Mitropolit VLADIMIR, în cuvîntarea Sa a îndemnat mulţimile de preoţi şi credincioşi să nu se ruşineze de a mărturisi credinţa Ortodoxă şi valorile ei moral-spirituale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s