Masă rotundă cu genericul: ,,Evanghelia în viața Familiei”. ,,Evanghelia după Luca. Istorie. Actualitate. Necesitate”

„Când ne rugăm, noi vorbim lui Dumnezeu, iar când citim Sfânta Scriptură,  Dumnezeu  ne vorbeşte nouă.”  (Sfîntul  Isidor )

În ziua de Duminică, 26 iunie,  cu binecuvîntarea Presafințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni,  Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” Vărzăreşti, a găzduit o masă rotundă cu genericul: ,,Evanghelia în viața Familiei”,  pe tema: ,,Evanghelia după Luca. Istorie. Actualitate. Necesitate”, organizată de Mișcarea Eparhială ,,Pentru Apărarea și Promovarea Fecioriei, a Vieții și  Familiei Tradiționale”

Printre participanti la Masa Rotundă au fost:

Protoiereu Vitalie COZARI, protopop de Nisporeni, care a vorbit despre importanţa lecturării Sf. Scripturi în viaţa de familie.

Protoiereu Leonid ȚUGULEA, Membru al Mişcării Eparhiale, a vorbit despre necesitatea lecturării Sfintei Evanghelii.

D-ul Vitalie LUPUȘOR, medic medicină tradiţională, a evidenţiat legătura dintre boala trupească şi cea sufletească și vindecarea prin credință.

Preot Marcel OLARU, profesor de religie la Gimnaziul ‘’M.Eminescu’’ din or. Nisporeni, a relatat subiectul ‘’Evanghelia transmisă tinerilor’’.

D-ul Iurie CĂRBUNE, consilier raional, a menționat că Sfînta Evanghelie este adresată tuturor, fiind accesibilă și bogată în sens, absolut necesară pentru fiecare creștin.

Preot Andrei GUȚU, paroh bisericii ,,Acoperemîntul Maicii Domnului” din s. Cîrnești, r. Nisporeni.

Discursurile au fost urmate de rubrica ,,Întrebări şi Răspunsuri’’. Activitatea a fost una binevenită, primind la finalul ei invitații de a participa și organiza astfel de discuții folositoare de suflet și în alte instituții laice.

La finalul Mesei Rotunde, ca semn de recunoştinţă pentru munca depusă de participanţi, au fost înmînate Diplome de Participare, fiecare  primind în dar cîte o iconiță și un semn de carte.

După încheierea Mesei Rotunde, participanţii au fost invitaţi la o agapă frăţească, în trapeza mănastirii. Aducem cuvinte de recunoştinţă pentru dragoste şi osteneală, gazdei Mănăstirea Vărzăreşti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s