Seminar pe tema ,,Familia creștină – temelia rezistentă a societății”, în s. Ciuciuleni, r. Hîncești

      Cu binecuvintarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și la inițiativa Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, în contextul ”Săptămîna Căsătoriei”, pentru a aduce o laudă Familiei tradiționale, în ziua în care Biserica ortodoxă face pomenire despre Aducerea moaștelor Sfîntului Ioan Gură De Aur, cel care aduce o minunată bogăție pentru noi despre ”Familia Creștină”, la Gimnaziul: ”Alexandru Donici”, din satul Ciuciuleni, raionul Hîncești, s-a desfășurat un seminar pentru elevii gimnaziului.

     Lecția a fost susținută  de catre Diaconul Ioan Pîrău, profesor de religie, la care s-a vorbit despre definiția, originea, importanța și scopul familiei creștine. Elevii sunt acel focar de informație care  valorifică tezaurul familiei zi de zi. Tot ei, au vorbit cu multă plăcere, despre faptul ca numai urmînd exemplul Familiei din Rai, putem trăi starea primordială de comuniune cu ”Dumnezeu Creatorul”. Numai evitînd obstacolele care duc la dărîmarea zidului de rezistență a familiei putem da roduri vrednice de laudă înaintea lui Dumnezeu. Doar atunci cînd Familia are ca temelie ascultarea, ințelegerea, postul, rugăciunea, milostenia, nașterea de copii, răbdarea, ea poate să primească de la Hristos Mîntuitorul  ”Cununa Mîntuirii”. Armonia o putem obține numai atunci cînd familia aduce ”cîntece de veselie duhovnicească” celui care este în preajma noastră.

     Finalul acestei lecții a fost  mai înălțător prin faptul că elevii au adus rugăciune de laudă și mulțumire Maicii Domnului ca și în continuare și pînă la sfîrșitul acestei ”călătorii pămîntești” sa aibă o familie minunată, protejată de Ocrotitorul Ceresc, și mereu să aibă pe Sfîntul Ioan Gură de Aur povățuitor  înțelept.

Nota site-ului: Din partea Mișcării eparhiale, aducem sincere mulțumiri Protodiaconului Ioan și tuturor organizatorilor, instituției și tuturor celor care au participat întru susținerea familiei.

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s