Seminar Pentru o familie fericită: ,,Familia modernă. Actualitate și tradiție, între exemplu și perspectivă”

“Familia reprezintă raiul într-o lume nemiloasă.” (Christopher Lasch)

Pe data de 13 martie, 2017, în incinta sediului Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a avut loc o întîlnire cu tineri. Preotul Nicolai Boian, președintele Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, a împărtășit tinerilor sfaturi, cum să păstreze pacea și liniștea în familia lor, în cotextul modelului de familie actual.

Familia trebuie să fie insula unde te întorci din stresul și grijile din lume. În familie găsești sprijin, înțelegere și compasiune.

Astăzi în multe familii există tulburare. Sursa cauzei poate fi actuală sau începută mai inainte. Fantasma dragostei, dorința de consum, libertate în exces, înlăturarea responsabilităților, relații trupești înainte de căsătorie, aprecierea augmentativă, nemulțumirea – toate acestea conduc tinerii spre o familie slab-întemeiată.

Iar ascultarea de părinți, acceptarea realității materiale decente, recunoștința, rugăciunea, evitarea certurilor, simplificarea vieții, încrederea în Dumnezeu și întreținerea permanentă a dragostei, fundamentează iubirea curată și durabilă. În această familie unde se respectă aceste de mai sus, există înțelegere între copii și părinți, dăinuie pace și liniște.

Următorul seminar va fi pe tema ,,Soluții pentru Stresul cotidian”. Așteptăm toți doritorii. Data va fi anunțată din timp.

Participă la concurs:

 https://familiafericita.wordpress.com/2017/02/23/atentie-concurs-femeia-inima-familiei/ 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s