De ce să mă înfrînez?

Ne învață Sf. Apostol Pavel:
Fugiţi de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârşit afară din trup, dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său.  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.
      (1 Corinteni 6:18-20)

Deci rezultatul DESFRÂNĂRII este SEPARAREA ta de Dumnezeu și prăbușirea ta morală. Iți vei pierde RESPECTUL DE SINE și te vei adânci tot mereu mai mult în această patimă grea. Chiar fără să realizezi.

Dacă nu te înfrânezi înainte de căsătorie si pierzi AUTOCONTROLUL, nu-l vei mai regăsi după căsătorie. Iar ispitele nu incetează odată căsătorită, ele sunt la tot pasul. Deci lipsa de AUTOCONTROL va da naștere ADULTERULUI  (înșelarea soțului), deci unei căsătorii eșuate care va sfârși prin divorț și copii nefericiți.

Autocontrolul trebuie exersat chiar și cu viitorul soț. Chiar daca ai certitudinea ca el este cel ales, faptul ca te înfrânezi până după căsătorie, face ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse în căsătoria voastră, iar copiii rezultați sa fie sănătoși și înzestrați.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s